Ostoskori

Työvaatteita vastuullisesti

 Telakka on suurten ja kestävien asioiden syntypaikka. Emme toki rakenna laivoja, mutta olemme kyllä pukeneet laivallisen jos toisenkin aina laivahenkilökunnasta kirkonväen kautta rautatieläisiin. Olemme siis työvaatesuunnitteluyritys ja tuotteemme on tehty kestämään. Suunnittelemme käyttötarkoitukseen sopivia, aikaa, käyttöä ja katsetta kestäviä työvaatteita.

 ***

AIKAA JA KÄYTTÖÄ KESTÄVÄ DESIGN

Suunnittelijan pöydällä tehdään tärkeimmät valinnat tuotteiden ja materiaalien kestävyyden, käytettävyyden ja kierrätettävyyden osalta.  Tärkein ympäristötekomme on luoda aikaa kestäviä, kauniita ja käyttötarkoitukseen sopivia vaatteita. Kun työvaatteet ovat mukavia käyttää, työhyvinvointi lisääntyy.

Kirsimari Kärkkäisen ajaton suunnitteluosaaminen on palkittu useilla muotoilun palkinnoilla. Paras palkinto on kuitenkin se, kun näemme tuotteitamme useiden, jopa kymmenien vuosien käytössä. Tälläkin hetkellä yli 100 000 suomalaista arjen sankaria on pukeutunut Kirsimarin suunnittelemiin työasuihin.

 

EI TURHAA KULUTUSTA

Suosittelemme asiakkaitamme aina tekemään harkittuja ostopäätöksiä ja ostamaan tuotteita, joita todella tarvitsee. Meillä ei ole sesonkialennuksia, vaan ajattoman perusmalliston tuotteemme ovat saatavilla sesongista toiseen. Palvellaksemme teitä joustavasti, varastoimme perusmallistoamme pieniä määriä ja täydennämme varastoa vain tarpeen mukaan. Asiakaskohtaiset, yrityksille profiloidut mallistot valmistetaan suoraan käyttöön.

 

KIERRÄTYS JA VAATTEIDEN UUSIOKÄYTTÖ

Palautettuja tuotteita ei koskaan polteta tai muutoin tuhota. Palautetut tuotteet tarkistetaan, tarvittaessa huolletaan ja palautetaan myyntiin.

Tarvittaessa järjestämme loppuun käytettyjen tuotteiden kierrätyksen ja materiaalien uusiokäytön asiakkaan puolesta. Osalla ammattikäyttöön tarkoitetuista tuotteistamme on elinikäinen korjaustakuu.

 

MATERIAALIT - EKOLOGISUUS, KESTÄVYYS JA KÄYTETTÄVYYS

Käyttämämme materiaalit ovat vähintään Öeko-Tex sertifioituja suomalaisten ja eurooppalaisten toimijoiden valikoimista huolella valittuja tai heidän kanssaan yhdessä testattuja ja kehitettyjä.

Öeko-tex 100 on vaate- ja tekstiiliteollisuuden käytössä oleva standardi, jolla varmistetaan, että tuote ei sisällä kuluttajalle haitallisia aineita.

Panostamme ekologisuuteen, ja se näkyy myös materiaalivalinnoissamme. Käytämme sekä 100% luonnonkuituja että sekoitemateriaaleja niiden hyvien käytettävyys-, kestävyys- ja huolto-ominaisuuksien vuoksi.

Luonnonmateriaalit tuovat tuotteisiimme hengittävyyttä, mukavuutta ja miellyttävyyttä. Materiaaleihin lisätyt keinokuidut parantavat tarpeenmukaisia ominaisuuksia muun muassa keveyttä, värin- ja kulutuksenkestävyyttä sekä huoltohelppoutta. Esimerkiksi lisäämällä laadukasta polyesteria tai polyamidia luonnonmateriaaliin, voidaan oleellisesti parantaa tuotteen väri- ja kulutuskestävyyttä sekä pienentää vaatteen huollon energiantarvetta mm. nopeamman kuivumisen ja helpomman puhdistumisen myötä. Vaatteen huolto kattaa 3/4 tuotteen elinkaaren aikaisesta ympäristökuomituksesta, siksi on tärkeää, että tuotteiden käytön ja pesujen aikainen huolto on mietitty huolella ympäristön kannalta. Elastaanin lisääminen materiaaliin parantaa tuotteen käyttömukavuutta, palautuvuutta ja lisää näin käyttöikää.

 

JYRKKÄ EI VIHERPESULLE

Sanomme jyrkästi EI viherpesulle! Vastuullisuuden mielikuvilla maalailun sijaan kerromme läpinäkyvästi perusteet materiaalivalintojemme takaa sekä miten ja missä tuotteet valmistetaan. Lisäksi autamme asiakkaitamme omaksumaan mahdollisimman ympäristömyötäisiä vaatteen pesu- ja huoltokäytäntöjä. Tuotteiden yhteydestä löytyy lisätietoa eri kuitusekoitteiden pesuohjeista. Seuraamme koko ajan tekstiiliteollisuuden kehittymistä ja olemme mukana kehittämässä yhdessä materiaalivalmistajien kanssa kierrätettyjä materiaaleja. 

Tavoitteenamme on lisätä ekologisempien materiaalien osuutta, mutta teemme tämän huolella harkiten. Nostamme uusia ekologisempia materiaaleja mallistoomme vain, jos ne samalla parantavat tuotteiden laatua ja kestävyyttä. On hyvä tiedostaa, että kaikki ekologisesti valmistetut materiaalit eivät sovi kovan kulutuksen työvaatteisiin esim. kestävyytensä ja huollettavuutensa puolesta. Ekologisuuteen vaikuttaa itse materiaalin lisäksi monet muut seikat, miten kauan vaate kestää käytössä ja miten hyvin se puhdistuu tai siliää ja paljonko energiaa kuluu materiaalin huoltoon.

 

VALMISTUS - EETTISYYS JA LÄHITUOTANTO

Välitämme aidosti asiakkaistamme ja ympäristöstä. Tuotanto- ja materiaalitoimittajien valinnoissa vaakakupissa painaa toimittajan arvot ja tuotteen laatu halpojen hintojen sijaan. Lähituotanto on meille arvovalinta.

Kaikki Telakan tuotteet valmistetaan pitkäaikaisten yhteistyökumppanien toimesta lähituotantona, Suomessa ja Virossa. Lähituotannon avulla varmistamme tuotannon eettisyyden ja mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muun muassa logistiikan osalta. 

Tiedämme kuka tuotteemme ja materiaalimme tekee, miten ja missä. Yhteistyökumppanimme toimivat arvojemme mukaisesti, noudattavat lakia, huolehtivat työntekijöistään ja ympäristöstään sekä taloudellisesta kilpailukyvystään. Tuotannossamme ei käytetä lapsi- tai pakkotyövoimaa ja tekijät saavat vähintään eurooppalaisten standardien mukaisen palkan, ihmisarvoiset työolosuhteet sekä työajan.

 

YRITTÄJYYDEN JA AMMATTILAISEN TUKEMINEN

Yhteistyömme lähtökohtana on aina yrittäjyyden ja yksilön ammattiosaamisen edistäminen, kaikkien sidosryhmien kannattava toiminta ja työntekijöiden arvostaminen. Omalla toiminnallamme ja valinnoillamme haluamme antaa yhteistyökumppaneitamme, asiakkaitamme ja alihankkijoitamme edellytykset huolehtia työntekijöistään sekä toimia vastuullisesti ja kannattavasti. Tämä tarkoittaa muun muassa kaikkien osapuolien toimintaa tukevaa kohtuullista ja reilua hinnoittelua.