Materiaalitietoa

Huomioimme kaikessa suunnittelussa kestävän kehityksen ja hyvän muotoilun. Valitsemme ja kehitämme yhdessä kangasvalmistajien kanssa tuotteisiimme mahdollisimman ekologiset materiaalit, jotka kestävät aikaa, käyttöä ja katsetta.

PUUVILLA

Puuvillasta valmistettujen tuotteiden ehdoton erinomaisuus on hengittävyys ja ihoystävällisyys. Puuvillan ei myöskään tiedetä aiheuttaneen allergisia reaktioita. Puuvillaa voidaan kutoa monilla eri tavoilla, ja perinteisen palttinasidoksen rinnalla on Denim, eli farkuissa käytetty kangas, myös hyvin yleinen puuvillakankaan tyyppi. Puuvillasta valmistetaan myös neuloksia eri sidoksilla, joista yleisin on singleneulos.

Käytämme  luomupuuvillaa, kun volyymimme sen mahdollistavat. Tulevaisuudessa pyrimme korvaamaan puuvillan ekologisemmalla vaihtoehdolla esim. lyoncell selluloosakuidulla.

VILLA

Tästä eläinperäisestä materiaalista valmistetut tuotteet ovat hyviä pitämään lämpöä ja niillä on kyky imeä kosteutta itseensä. Villa on myös itsessään joustavaa ja pehmeää ja se hylkii likaa. Villaa sekoitetaan usein muiden tuotteiden kanssa, jotta siitä saadaan kestävämpää.

Villa on myös muihin materiaaleihin nähden melko paloturvallinen, sillä se ei helposti syty palamaan. Lampaanvillan lisäksi käytetään monien muidenkin eläinten karvoja, mm. mohairvillaa, kashmirvillaa, kamelinkarvaa ja angoraa.

SILKKI

Silkki on arvostettu materiaali, jota saadaan silkkiperhosen toukan kotelosta. Se on suosittu materiaali etenkin paidoissa, hameissa, solmioissa ja miesten puvuissa. Silkki on myös luja materiaali, mutta samalla kuitenkin pehmeä ja miellyttävä iholla.

Silkkiä ei kannata kuivattaa auringonpaisteessa, sillä se voi haurastua.

PELLAVA

Pellava on äärimmäisen luja kuitu joka hylkii likaa ja on helppo pestä. Se on miellyttävä iholla ja imee tehokkaasti kosteutta ja siksi soveltuukin vaatteeksi kesäkuumalle.

VISKOOSI

Viskoosi muistuttaa monin tavoin puuvillaa. Se imee hyvin kosteutta eikä sähköisty. Se ovat puuvillaan verrattuna myös kevyempi ja laskeutuvampi. Viskoosia käytetään usein sekoitteena muiden kuitujen kanssa. Viskoosia ja modaalia sekoitettaessa synteettisten kuitujen, kuten polyesterin ja polyamidin kanssa, ne lisäävät tuotteen kosteudenimukykyä, pehmentävät tuntua ja laskeutuvuutta.

POLYESTERI

Polyesterituotteiden peseminen on helppoa, sillä ne kuivuvat nopeasti ja ovat helposti siliäviä. Materiaalia käytetään erityisesti sekoitteina, joissa se lisää lujuutta, mitta- ja muotopysyvyyttä, oikenevuutta sekä helppohoitoisuutta. Polyesteriä käytetään sekoitteina erityisesti villan, puuvillan ja viskoosin kanssa.

Käytössämme on niin neitseellistä kuin kierrätettyäkin polyesteriä. Valitsemme aina polyesterin, kun volyymimme antavat myöden.

AKRYYLI

Akryyli muistuttaa monin tavoin villaa rakenteeltaan ja tunnultaan. Sitä käytetään paljon neuleissa joko yksinään tai sekoitteena. Akryyli saattaa nyppyyntyä helposti, mutta se on kuitenkin ehkäistävissä säännöllisellä, hellävaraisella pesulla ja silityksellä.

ELASTAANI

Elastaani on kevyttä materiaalia, jota käytetään aina sekoitteena toisen kuidun kanssa käyttömukavuuden ja palautuvuuden lisäämiseksi. Hyvälaatuinen elastaani pidentää tuotteen ikää parantamalla tuotteen mittapysyvyyttä.  Materiaali auttaa vaatteita säilyttämään muotonsa. Laadukasta elastaania sisältävä tuote ei vanu ja veny ja jos aavistuksen sitä tekeekin, myös palautuu alkuperäiseen muotoonsa. Kuten nimi kertoo, on elastaani joustavaa.

Tuotteissamme käytetty elastaani on aina hyvälaatuista. Tämän varmistamme materiaali- ja koekäyttötestein. Kudotuissa kankaissa elastaani on työvaatelaatua ja siten teollisen pesun kestävää.

MODAALI

Modaali muistuttaa monin tavoin puuvillaa. Se imee hyvin kosteutta eikä sähköisty. Se on puuvillaan verrattuna myös kevyempi ja laskeutuvampi. Modaalia käytetään usein sekoitteena muiden kuitujen kanssa. Viskoosia ja modaalia sekoitettaessa synteettisten kuitujen, kuten polyesterin ja polyamidin kanssa, ne lisäävät tuotteen kosteudenimukykyä, pehmentävät tuntua ja laskeutuvuutta.

POLYESTER PUUVILLA

PES/CO tarkoittaa puuvilla-polyesteri sekoitetta. Pehmeä puuvilla antaa kestävälle polyesterille hieman tekohengitystä ja tekee materiaalista miellyttävän päällä. Valitsemamme materiaalit kestävät ja näyttävät asiallisilta sekä antavat särmää aina fine dining-ympäristöstä nakkikiskalle.

POLYAMIDI

Polyamidia sisältävien tuotteiden peseminen on helppoa, sillä ne kuivuvat nopeasti ja ovat helposti siliäviä. Materiaalia käytetään erityisesti sekoitteina, joissa se lisää lujuutta, kestävyyttä sekä mitta- ja muotopysyvyyttä, oikenevuutta sekä helppohoitoisuutta. Polyamidia käytetään sekoitteina erityisesti villan, puuvillan ja viskoosin kanssa.

NAHKA

100% leather tarkoittaa 100% nahkaa. Esimerkiksi suutarin essu on kestävä, hengittävä ja puuvilla-polyesteri vuoren ansiosta myös miellyttävä päällä. Vinkkinä nahkaessun säilyttämiseen ja säilymiseen: Älä jätä essua makaamaan  auringonpaisteeseen päiviksi, se kuivattaa ja haalistaa nahkaa.

Käyttämämme nahka on aina elintarviketuotannon sivutuote tai teollisuuden ylimäämää.

OEKO-TEX® STANDARD 100 — turvallinen materiaali

Öeko-Tex-merkki on kansainvälinen tekstiilien testaus- ja sertifiointijärjestelmä. Merkki takaa, että tuotteiden materiaalit ovat testatusti turvallisia käyttäjilleen. Riippumattomien tutkimuslaitosten myöntämä sertifikaatti takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Merkin saaneen materiaalin pH-taso on ihoystävällinen, tuote on tutkitusti haitta-aineeton ja käytetyt väriaineet ovat myrkyttömiä. Tunnuksen saamiseksi tekstiilit on tarkastettava riippumattomassa tutkimuslaitoksessa, joka on mukana Öko-Tex-yhteistyössä. Telakan napakasta sekoiteneuloksesta tehdyt tuotteet eivät sisällä ihokosketuksessa ihmiselle vaarallisia aineita ja ne sopivat erinomaisesti myös herkkäihoisille.