Huolto- ja pesuohjeet

Jokaisessa Telakka-tuotteessa on pesuohjeet. Tarkista tuotteeseen kiinnitetyn pesulapun ohjeistus ja noudata aina ohjetta vaatetta huoltaessa.

Parhaimmillaan pesuohjeen noudattaminen pidentää tuotteen käyttöikää ja säästää ympäristöä, välttäen esimerkiksi tarpeettoman kuumia tai pitkä pesuja. Vältä myös turhia pesuja, toisinaan pelkkä tuuletus riittää vaatteen raikastamiseksi, jos vaatteessa ei ole oikeasti likaa. Tahrat kannattaa pyyhkäistä heti niiden ilmestyttyä haalealla (ei kuumalla) vedellä kostutetulla pyyhkeellä. 

NEULOSMEKOT, -PAIDAT JA -HAMEET NAPAKASTA KANKAASTA

Telakan mekot ja hameet saa vesipestä normaalisti pesukoneessa, juhuu! Konepesu kuitenkin kuluttaa vaatetta, joten suosittelemme, että et pese vaatetta joka toinen päivä. Pelkkä tuulettaminenkin riittää käytön jälkeen, sillä se oikaisee ja raikastaa tuotetta kuluttamatta sitä turhaan.

Luoto, Lonna, Loviisa, Lemland ja Lehtisaari mekot, Lehtinen tunika, Ekvalla paidat ja Vasankari housut ovat todella helppohoitoisia. Oiottuasi ne pesun jälkeen, ne eivät kaipaa silitystä. Helpoimmalla pääset, kun nappaat ne pesun jälkeen koneesta ulos, ravistat napakasti kaksi kertaa ja ripustat henkarille kuivumaan. Jo muutaman tunnin päästä mekot ovat itsekseen oienneet ja ei muuta kuin päälle ja menoksi. Tuote vetäytyy ensimmäisissä pesussa noin 2-5 %, mutta käytössä palautuu alkuperäiseen kokoonsa muotonsapitävän materiaalin ansiosta. Antaaksesi tilaa omille muodoillesi voit kevyesti vetämällä kosteana muotoilla tuotetta haluamistasi kohdista.

KAULUSPAIDAT

Mitä tulee meidän mallistomme kauluspaitatarjontaan niin ne ovat kaikki konepestäviä. Paidat tulee pestä saman väristen vaatteiden kanssa ja mielellään nurinpäin käännettynä. Siistit kauluspaidat pestään napit avattuna. Mitä tulee paitojen hoitoon pesujen välillä, niin esimerkiksi kauluspaidat pitävät tuuletuksesta. You can’t go wrong with tuuletus.

Pesun jälkeen nappaa paita koneesta, ravista napakasti, ripusta henkariin, venyttele mansetit, nappilistat ja kaulukset suoriksi ja anna oieta itsekseen. Saatat näin välttyä silittämiseltä osin tai jopa kokonaan.

Vinkki: Pestessäsi tuotetta, laita metalliset napit ja vetoketjut kiinni, etteivät ne vaurioita pesukonetta.

NAHKAESSUT

Nahkatuotteet ovat helppohoitoisia. Tärkeimpänä muistisääntönä on, että älä laita nahkatuotteita pesukoneeseen. Vesipesu ei tee hyvää nahalle. Sitä toki voi ja pitääkin puhdistaa säännöllisesti, mutta mielellään nahanpuhdistusaineella tai nahkavoiteella. Tahrat kannattaa hoitaa mahdollisimman pian niiden synnyttyä. Mitä nopeammin niihin käydään käsiksi, sitä varmemmin niistä päästään eroon.

NEULOSHOUSUT JA -LEGGINGSSIT

Vasankari housuihin ja Innamo leggingsseihin pätee pitkälti samat ohjeet kuin neulosmekkohin. Oiottuasi ne pesun jälkeen, ne eivät kaipaa silitystä. Helpoimmalla pääset, kun nappaat ne pesun jälkeen koneesta ulos, ravistat napakasti kaksi kertaa ja ripustat henkarille kuivumaan. Jo muutaman tunnin päästä mekot ovat itsekseen oienneet ja ei muuta kuin päälle ja menoksi.  Materiaali vetäytyy ensimmäisissä pesussa noin 2-5 %, mutta käytössä palaavat alkuperäiseen kokoonsa muotonsapitävän materiaalin ansiosta. Antaaksesi tilaa omille muodoillesi voit kevyesti vetämällä kosteana muotoilla tuotetta haluamistasi kohdista.

DENIMMEKOT

Mallistomme kankaisiin mekkohin pätee pitkälti samat ohjeet kuin kauluspaitoihin.  Kaikki ovat konepestäviä. Mekot tulee pestä saman väristen vaatteiden kanssa ja mielellään nurinpäin käännettynä. Mekot pestään napit avattuna. Ja muistathan, You can’t go wrong with tuuletus.

Pesun jälkeen nappaa mekko koneesta, ravista napakasti, ripusta henkariin, venyttele mansetit, nappilistat ja kaulukset suoriksi ja anna oieta itsekseen. Saatat näin välttyä silittämiseltä osin tai jopa kokonaan.

 

TIETOA ERI MATERIAALIEN OMINAISUUKSISTA

Polyamidia sisältävät tuotteet ovat silittämistä vihaavan arjen sankarin avain onneen. Pestyäsi vaatteen, ravistele se suoraksi ja kuivata esimerkiksi henkarilla riiputtaen. Ei silitettävää, ei selitettävää.

Viskoosi tuotteet ovat taas hieman vaativampia pesun jälkeen niiden luontaisen rypistyvyyden, kutistuvuuden ja joustamattomuuden takia. Vaatteen kestävyyden, mittapysyvyyden ja huoltohelppouden parantamiseksi käytämmekin viskoosimateriaaleja, joihin on lisätty polyesteria tai -amidia.

Polyesteriä sisältävät tuotteet ovat silittämistä vihaavan arjen sankarin avain onneen. Pestyäsi vaatteen, ravistele se suoraksi ja kuivata esimerkiksi henkarilla riiputtaen. Ei silitettävää, ei selitettävää.

Puuvillaiset tuotteet ovat taas hieman vaativampia pesun jälkeen ja niille joudutkin näyttämään silitysrautaa, jotta tuote säilyttää siistin ulkomuotonsa. Kun peset värillisiä puuvillatuotteita, suosittelemme että pesaiset ne yhdessä  saman väristen tekstiilien kanssa (kirjopyykki), muuten irtoava väri voi värjätä muuta pyykkiä. Useisiin puuvillapohjaisiin materiaaleihimme on lisätty polyesteriä tai polyamidia tuotteen kestävyyden, mittapysyvyyden ja  huoltohelppouden parantamiseksi.

Elastaania sisältävät tuotteet eivät kestä huuhteluainetta. Eli älä käytä huuhteluainetta tuotteessa, joka joustaa paljon. Varmistuksen materiaalisisällöstä saat vaatteen pesuohjeesta. Huuhteluaineiden käyttöä emme muutenkaan suosittele, sillä ne saattavat rikkoa tekstiilikuidun ja siten lyhentää tuotteen käyttöikää.