Osta työtä Suomeen

Osta työtä Suomeen

Muutama päivä sitten havahduin asiakkaan viestiin: "Uskallanko ostaa? Onko kyseessä suomalainen verkkokauppa? Oletteko olemassa - viimeisin blogikirjoitus on vuodelta 2020?!"

Minulla on toki ollut huono omatunto siitä, että blogipäivityksiä ei ole tullut kirjoiteltua viimeksi kuluneiden tuulisten vuosien aikana. Aika on mennyt eteen tulleisiin, yllättäviin haasteisiin vastatessa. Mutta asiakkaan viesti oli tervetullut herätys - on tärkeää viestiä luotettavuudesta, suomalaisuudesta, siitä mihin raha jää ja millä keinoin, siitä miten olemme haasteellisten aikojen aikana onnistuneet pitämään kiinni perusperiaatteistamme; vastuullisuudesta, lähituotannosta, hyvästä muotoilusta, kestävyydestä ja käytettävyydestä.

Tänään perjantaina 1. joulukuutta vietetään Osta työtä Suomeen -päivää puhuttelemalla suomalaisia. Jatkuvien kriisien keskellä niin yritykset kuin kuluttajatkin ovat valintojen edessä: missä tilanteessa panostaa laatuun ja missä puolestaan säästää? Valitako vastuullisemmin ja mistä ylipäänsä tietää, mikä on vastuullinen valinta?

Olemme toimintamme ensipäivistä lähtien käyttäneet sloganinamme "Vaatteita, jotka kestävät aikaa, käyttöä ja katseen". Teemme siis kestäviä, käytettäviä ajattoman tyylikkäitä vaatteita arkeen. Lupauksemme mukaisesti kaikki suunnittelu lähtee osaamishistoriaamme nojaten työvaateperiaatteiden mukaisesti tarpeellisuudesta ja käytettävyydestä sekä testatuista materiaaleista ja tuotteista. Perinteinen muotiteollisuus, joka onneksi sekin on muutoksessa, on perustunut markkinointikoneistoihin, jotka työntävät ihmiselle keinotekoisia tarpeita, uusia värejä ja trendejä ylläpitääkseen mielenkiintoa ja luoden tarpeetontakin kulutusta. Telakka puolestaan karsii kaiken tarpeettoman ja haluaa luoda käyttäjälleen tilanteessa kuin tilanteessa toimivan, vuosia kestävän pukeutumisen helppouden. Mielestämme kaikkein vastuullisin vaihtoehto on pitää huolta sinulla jo olevista vaatteista ja hankkia suomalaisilta toimijoilta kestäviä ja ajattomia tuotteita.

Ilokseni pystyin vastaamaan huolestuneelle ja netin maailmassa syystäkin varovaiselle asiakkaalle: "Kyllä, olemme olemassa". Olemme suomalainen yritys. Verkkokauppamme on luotettava. Valmistamme edelleen tuotteemme suomalaisista ja eurooppalaisista testatuista materiaaleista lähituotantona Suomessa ja Virossa. Ostamme siis työtä Suomeen vastuullisesti ja harkiten, ja toivomme, että asiakkaamme valitsevat meidät juuri siksikin!

PS. Osta työtä Suomeen -päivän ja ensi viikon itsenäisyyspäivän kunniaksi valitsin tähän blogiin kuvaksi oman Telakka -mallistomme alkuaikojen, vuoden 2016 otoksen, jossa olen pukeutunut kirkkaan siniseen Luoto mekkoon. Malli, materiaali ja väri ovat mallistossamme edelleen ja kyseinen mekkoni on yhä uuden veroinen sadoista käyttökerroista huolimatta - aikaa, käyttöä ja katseen kestävää siis - näin rohkenen väittää.

Hyvää Osta työtä Suomeen -päivää toivotten,

Kirsimari

Muotoilija-Yrittäjä